Ziek zijn gezond zijn

Wanneer je gezond bent dan is dat vaak heel gewoon. Je kunt doen en laten wat je wilt en staat daar vaak niet zo bij stil, dat dat eigenlijk niet voor iedereen zo gewoon is. Wanneer je ziek wordt en de lichaam het laat afweten, dan pas besef je wat een groot goed gezondheid is.

Als je te maken krijgt met lichamelijke klachten, dan zijn veel mensen geneigd om de klachten in eerste instantie te negeren of te kleineren. Oh het gaat wel weer over……. Nou het zal wel meevallen, ik ga nog niet naar de dokter…….

En als je dan op een dag moet constateren dat er toch daadwerkelijk iets met je is, en dat kan zowel geestelijk of lichamelijk of een combinatie van beiden zijn, dan komt er een proces in jou op gang. Een proces van rouw, van ontkenning, van niet willen accepteren, van wegduwen. En eigenlijk houd je daarmee het ziekteproces vaak in stand. Echter Je lichaam roept jou. Dat wil iets vertellen aan jou. Luister eens naar je lichaam, wat vertelt het jou? Wat gaat er niet goed in jouw leven?

Het lichaam spreekt de taal die jij niet in woorden kunt vinden en uitspreken. Maar jouw lichaam weet alles wat jij hebt meegemaakt en onthoudt alles wat je weg hebt gestopt en niet doorvoeld hebt. Wanneer je emoties niet wilt, kunt of mag uiten, misschien omdat je het nooit hebt geleerd, omdat het raar was of ongepast, of omdat je er zelfs straf voor kreeg, als je deze uitte, dan gaan emoties stollen, zich vastzetten in het lichaam een krijg je lichamelijke klachten en uiteindelijk word je ziek.

Innerlijke-rust.nl biedt ter ondersteuning van de reguliere behandeling begeleiding aan (chronisch) zieke mensen met allerhande klachten.