Welkom

Branding_bridgeInnerlijke rust, een gevoel dat ieder mens graag ervaart en wil vasthouden. Een sterke basis van waaruit je je leven vorm geeft. De basis van acceptatie en vertrouwen, zelfvertrouwen en eigenwaarde. De verbinding met jezelf, de brug naar je innerlijk weten.

Gebeurtenissen in je leven zorgen soms voor tijdelijk wat minder innerlijke rust. Wanneer onrust echter je leven gaat beheersen, dan beïnvloedt dat je gezondheid en je welzijn. Maar ook heeft het invloed op je omgeving, je werk, je partner, kinderen, gezin… Het heeft veel invloed op je zelfvertrouwen en hoe langer de onrust duurt, hoe meer zelfvertrouwen er wordt afgebroken.

Onrust ontstaat wanneer normen en waarden botsen. Aan de ene kant wil je dit en aan de andere kant verwachten anderen iets anders van jou. Of je denkt dat anderen iets van jou verwachten, terwijl dat helemaal niet zo uitgesproken is. Het kan ontstaan omdat je gedwongen wordt in een situatie, waarin je eigenlijk niet wilt zijn. Denk daarbij aan ziekte, scheiding of ontslag. Het is er wanneer het mannetje op je schouder je aanzet tot topprestaties. Wanneer je het moeilijk vindt grenzen te stellen of ergens aan deel te nemen, iets te doen wat nieuw voor je is. Onrust is er wanneer je een dierbare verliest. En onrust is er wanneer je je zingeving kwijtraakt. Wanneer je  ouder wordt en je bepaalde dingen niet meer kunt doen, en wanneer je het gevoel hebt er niet meer bij te horen,….. je er niet meer toe doet. Onrust is voor ieder mens anders. De een mens kan er juist goed mee omgaan en weet wat eraan te doen. Maar niet iedereen weet dat.

Om innerlijke rust te kunnen ervaren is het belangrijk te onderzoeken wat jou onrust geeft. Welke gedachten, gevoelens en welk gedrag er voor zorgen dat je dit ervaart. Je (belemmerende) overtuigingen en drijfveren te onderzoeken. Je normen en waarden tegen het licht te houden.

Hoe is het met jouw innerlijke rust? en met je zelfvertrouwen? Volg jij je hart? Neem contact met mij op voor nadere informatie.